Skip to content

Deze dag in het verleden: Kiprich blijft bij Feyenoord

 

De Tovenaar van Tatabanya blijft nog een jaar in De Kuip te bewonderen. Op 14 april 1994 wordt er bekend dat Jozsef Kiprich zijn contract met een jaar verlengd. Het wordt uiteindelijk zijn laatste seizoen worden bij de Rotterdamse club.

In het seizoen 1993/1994 was het niet helemaal zeker of Kiprich volgend seizoen behouden zou blijven voor het Legioen. Het jaar daarvoor was hij beslissend voor de club geweest met zijn totaal van achttien doelpunten. Mede door zijn goede vorm werd de landstitel ook binnengehaald. Maar in ’93/’94 speelde hij niet veel. De Tovenaar had last van blessures en zou uiteindelijk in dat seizoen maar tot tien optredens komen en drie goals.

Het jaar daarna gaat het iets beter met elf goals, maar hij weet van zichzelf dat hij niet top is. Op en top sportman en Feyenoorder dat hij is, vertrekt de Hongaar daarom. Hij wil het beste voor de club. Kiprich neemt in stijl afscheid met de bekerwinst op Volendam. Met tranen in zijn ogen wordt hij op de schouders genomen door zijn medespelers. Kippenvel.

Kiprich was die magiër met het vlassige snorretje die sjokken, puffen, hard werken, scoren en toveren kon combineren. Het is daarom niet voor niets dat Kiprich nog steeds als een cultheld wordt beschouwd in Rotterdam-Zuid.

 

Hoogtepunten Kiprich in Feyenoord-dienst

 

Bron kopafbeelding: www.nu.nl
Geplaatst inHistorisch Feyenoord

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *