Skip to content

Uitspraken maand september

 

In de maand september leerden we Feyenoord kennen als een schizofreen patiënt. Dom verliezen van Willem II, kansloos onderuit in Sevilla en dan opeens Ajax van de mat spelen. Om vervolgens onverklaarbaar knullig te verliezen bij Go Ahead Eagles. Gelukkig zorgt deze gekkigheid voor voldoende opzienbare uitspraken.

 

1. “Ik was heel verbaasd. Dat was even slikken.”

(Metro, 29 september)

Niemand minder dan Ruben Schaken deed deze uitspraak. De vleugelspits die al tijden geen lantaarnpaal voorbij komt. Hij kon maar niet begrijpen dat hij buiten de selectie was gelaten tegen Go Ahead Eagles. Ruben, wellicht wordt het tijd om een paar dvd’s te kijken met je laatste wedstrijden.

 

2. “We gaan mooie dagen tegemoet.”

( RTV Rijnmond, 13 september)

Boëtius verwachtte mooie voetbaldagen. De flankspeler zei dit voor de wedstrijd tegen Willem II. Dat was die wedstrijd die de mannen van Rutten met 1-2 verloren in een volle Kuip. Een paar dagen daarna vlogen de Rotterdammers naar Sevilla. Waarschijnlijk als toeristen, want aan voetballen kwamen ze niet toe. Advies aan de perschef van Feyenoord: laat aub Boëtius nooit meer iets voorspellen.

 

3. “Ik weet ook dat hij hem geregeld naast schiet”

(NOS Studio Sport, 21 september)

Dit zei Vermeer na de wedstrijd tegen Ajax. Van Rhijn schoot het enige fatale doelpunt vanuit een vrije trap achter zijn voormalig teamgenoot. Volgens de Feyenoord-goalie gebeurde dit dus haast nooit op de training in Amsterdam. Hoe luiden ook al weer die kleine lettertjes? Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst…?

 

Geplaatst inTop-3 uitspraken

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *