Skip to content

Column: Zorgen om een Feyenoord-parel

Hoe zou het met hem gaan? Ik hoop goed. Al twee weken namelijk niets gehoord. Geen Facebook-bericht, videoboodschap of tweet. Vreemd. Ik maak mij toch wel zorgen. Kan misschien iemand even bij hem kijken?

Ooit een begenadigd voetballer op de flanken. Een schoffie, maar met een kleine gouden rikketik. Goud. Het listige edelmetaal had hem verblind. Zonde. Hij lijkt nu gestikt in zijn eigen El Dorado. Hij is een schim van zijn eigen talent geworden. Niet meer dan een opgepoetste schelp op de vlooienmarkt.

Hij werkt nu in Engeland. Spelen durf ik het niet te noemen. Ik zie hem trouwens nooit voetballen. U ook niet. Speelt in de Championship. Word je moeilijk vrolijk van. Daar wandelen monsters zonder voortanden in slow motion over de groene velden. Hij zit daar tussen met zijn gouden bekkie. Zijn club? Een club die ‘lezen’ heet. Do i need to say more?

Ooit zag ik hem een paar weken vol de motor aanzetten. Het was op een gerenommeerd jeugdtoernooi. Daarna was hij weg. De homeboy van het volkse Rotterdam vertrok naar de Koninklijke. Assepoester op kicksen. Maar ook sprookjes hebben een houdbaarheidsdatum. Hij stond in de stad van generaal Franco na korte tijd in de uitverkoop. ‘Rebajas’ werd op zijn voorhoofd geschreven. Het afdankertje speelt nu dus bij ‘lezen’.

Ik zie hem graag terugkeren in Rotterdam-Zuid. En waarom niet? We hebben ook al Opa Mathijsen, een backpacker uit Australië en een gemankeerde kannibaal aangetrokken. Een Rotterdamse schelm past goed in dat rariteitenkabinet.

Royston, kom gewoon terug naar Rotterdam. Jouw hometown en dicht bij mams. Lekker bij Feyenoord klooien aan de linkerkant en het plezier terugvinden. Wie weet wat er dan kan gebeuren. Hiddink heeft tevens een vacature uitstaan voor een goede linkspoot. Kom op Royston, kappen met die bullshit in Engeland. Schrijf nu eens een fatsoenlijke sollicitatiebrief. Dan zie ik je binnenkort gewoon op Varkenoord.

Geplaatst inColumns

4 Reacties

 1. Pelagatti

  Wat een minachting over de Championship en het mooie Reading! Niveau daar ligt minimaal gelijk aan de Eredivisie hoor. Zo niet hoger… Royston speelt denk ik liever Fifa op zijn PS4 dan dat hij zelf nog op het veld staat. Een duidelijk gevalletje van verkeerde keuzes en gebrek aan mentaliteit ;)

 2. the_w

  hij zou zeker bijdragen.. heb je Nelom gezien laatst? wat een prutser… of boëtius op rechts en royston linksbuiten… beter dan wat er nu rechtsbuiten loopt…
  laat dit Royston zijn laatste kans zijn, ik geloof er wel in.

 3. Baltic Boy

  Zou zo mogen komen van mij.
  Royston vreet tenminste het gras op!Gooit z’n ziel en zaligheid in de duels.
  Alles beter dan die Nelom….met die komkommer in z’n reet,ziet er toch niet uit!
  Dan kan Kongolo samen met van Beek in het centrum.
  Mathijssen eruit! Kan echt niet meer!Tikje terug, Tikje breed, te traag en zorgt niet voor een goede organisatie!

 4. the_w

  wat hebben jullie feyenoorders toch met gras eten?
  Immers zegt ook altijd dat hij het gras opeet… voetbalt hij daarom zo slecht?
  transfernieuws: Feyenoord heeft koe Berta 3661 bijna binnen, ook zij belooft het gras op te zullen vreten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *